Реферати українською » Биографии » Долина Лариса Олександрівна


Реферат Долина Лариса Олександрівна

Лариса Долина народилася місті Баку, але вже трирічному віці переїхала до Одеси. З у віці вона до початку брати приватні уроки гри на фортепіано. Її музична кар'єра почалася 1971 року у одеському естрадному оркестрі "Ми одесити".

Долина де співала соло багатьох відомих музичних колективів. У тому числі - Державний естрадний оркестр Вірменії під орудою Костянтина Орбеляна, Естрадний ансамбль Азербайджану під керівництвом Полада Бюль Бюль Оглы, Московський оркестр "Сучасник" під керівництвом заслуженого діяча мистецтв Росії Анатолія Кролла.

За творче життя Лариса Долина взяла участь і в багатьох престижних всесоюзних та Міжнародних конкурсів, де завоювала чимало призів і нагород. У 1978 року отримала Другу премію і звання Лауреата на 11-му Всеросійському конкурсі виконавців радянської пісні "Сочи-78".В 1979 року - Спеціального призу на конкурсі естрадної пісні в Таллінні. 1981год приніс співачці Гран-прі і відзначений за краще виконання чеської пісні спектаклів фестивалю у місті Готвальдов (Чехословаччина). У 1991 року Лариса Долина удостоїлася титулу "Краща співачка країни" на Всесоюзному фестивалі "Профі". Два роки (у червні 1993-го) співачка отримує почесне звання "Заслужена артистка Росії". 1994 рік подарував Ларисе"Хрустального дельфіна" (так називався приз на Всеросійському конкурсі у місті Ялта). У цьому року Лариса Долина стає володаркою у Національній музичній премії "Овація" у номінації "Лучшаярок-певица". У 1996 року співачка знову отримала "Овацию" як солістка року (у номінації "Поп-музика"). У последниегоды Лариса Долина була членом журі майже всіх престижних конкурсів вокалистов.Среди них - "Ялта-Москва-транзит"(неоднократно), "Ранкова зірка" (телеконкурс молодим артистам естради), Всеросійський конкурс вокалістів музичних навчальних закладів (Краснодар, 1994 р.) та інші.

Програми Лариси Доліною.

1981-го року у оркестрі А.Кролла було поставлено унікальна програма "Антологія джазового вокалу", з якою оркестр, Лариса Доліна й Вейланд Родд з аншлагами виступали у багатьох колишніх "союзних республіках.

У 1984 року співачка отримує запрошення виконати однією з головних ролейв відомому творі Альфреда Шнітке - кантаті "Історія доктора Фауста", з якою вона чудово справляється. Шнітке називає співачку кращої виконавицею цій ролі.

1990-го в концертному залі "Росія" відбулася прем'єра рок-оперы"Джордано" (музика Лори Квінт), у якій головну чоловічу роль виконав Валерій Леонтьєв, а головну жіночу - Лариса Долина. Спектакль пройшов з успіхом, як у Москві, і у Ленінграді. Долина зіграла ньому одразу трьох ролі, і його робота була особливо відзначена пресі.

У 1991 року у рамках російсько-французького контракту Лариса Долина выступилаперед 20-ти тисячною аудиторією у місті Ля Рошель у Франції з французскимимузыкантами спектаклів фестивалю "Радио-Престиж".

З 1985 року його вперше виступила як своєї програми "Затяжнойпрыжок". Два роки Лариса Долина представила нове шоу "Контрасты".В 1989 року концертний зал "Росія" аплодував програмі "Льдинка",а вже наступного - Лариса Долина подарувала своїм шанувальникам нове шоу"Маленькая жінка".

У 1992 року ювілейний творчий концерт співачки відбувся Театрі Эстрады.В 1970-му з'явилася програма "Що хочу, те й співаю" (режиссерВ.С.Жак), показана концертному залі "Росія".

1995 року Лариса Долина представила програму "Не подобаюся собі". Вона стала показано майже переважають у всіх містах Уралу, Сибіру, Далекого Сходу, і навіть близького зарубіжжя. У ньому створено зовсім нове, шансонный образ співачки - яскравий, жіночний, іскрометний. Пісні В.Рєзникова. Р.Паулся,Р.Горобца, А.Лукьянова, А.Укупника, М.Танича, В.Добрынина, Л.Рубальской стали новим витком в багатогранній творчості співачки. З цією ж програмою Лариса Долина брала участь у передвиборної компанії "Єльцин - наш Президент" і подала більш 20 концертів всій країні.

У грудні 1996 року у концертному залі "Росія" полягала сьпремьера ювілейної сольній програми Лариси Доліною "Погода в доме".В цьому музичному спектаклі пролунали кращі пісні Лариси Доліною за її творче життя, і навіть було представлено новий альбом "Погода у домі", створений Ларисою Доліною спільно з композитором Русланом Горобцом і поетом Михайлом Таничем. Зйомки цього шоу що його звестный режисер Дмитро Фікс, відомого за роботам "Старі песнио головному", багатьом видеоклипам з участю зірок естради. Програма "Погода у домі" зробила Ларису Долину гастролером номер один1997 року.

Дискография.

Вінілові диски:

1985 - "Затяжний стрибок" - "Мелодія";

1988 - "Пісні Віктора Рєзникова" - "Мелодія";

1989 - "Маленька жінка" - фірма "БАЛКАНТОН";

1991 - "Вибач мені" - фірма "Гала-рекордз".

CD (Компакт-диски):

1993 - "Крижинка" - фірма "Аніма Вокс";

1993 - "Вибач мені", фірма "Гала-рекордз";

1994 - "Звикай до Ларисі Доліній", фірма "Jeff-records";

1995 - "Долина в долині пристрастей", фірма "Гала-рекордз";

1996 - "Прощай...нет, бувайте здорові", фірма "Z-рекордз";

1997 - "Погода у домі", фірма "MasterSound".

МС (Магнитоальбомы):

1994 - "Хіти від Лариси", фірма "Союз";

1995 - "Долина в долині пристрастей", фірма "Гала-рекордз";

1996 - "Прощай...нет, бувайте здорові", фірма "Z-рекордз";

1997 - "Погода у домі", фірма "Marco Trading".

Список літератури

Для підготовки даної роботи було використані матеріали із російського сайту http://www.biograph.ru/

Схожі реферати:

Навігація