Реферат Марабу

Рід: Leptoptilus

Птахи з цієї родини марабу у вигляді варіює від 110 до 150 див, розмах крил становить від 210 до 250 див. Верхня частина тіла, і крила в марабу чорні, нижня частина — біла. Голова у марабу лиса, з великим і товстим дзьобом. Молоді птахи менш строкаті, ніж зрілі. На відміну від інших лелечих, марабу раптом у польоті не вибирають шию, а вигинають її подібно чаплям.

Поведінка

Марабу живуть великими колоніями і в'ють свої гнізда на деревах у вологих регіонах. У тому харчування входить падло, і навіть жаби, комахи, молоді пташенята, ящірки і гризуни.

Поширення

Малий марабу (L. javanicus) і азіатський марабу (L. dubius) живуть Південній Азії, а африканський марабу (L. crumeniferus) зустрічається південніше Сахари.

Марабу старечим пушком на лисою голові, голою зморшкуватою шиєю, носом, сумно вниз опущеним, — сутулий якийсь! — являє зажурений і безрадісний вид. У ябиру постать більш войовнича.

У марабу дзьоб — теж відмінна ломака, масивна і з було досить гострим кінцем. Призначення його — роздрібніть ребра трупах, пробивати животи мертвих тварин. Марабу — падалыдик, на кшталт гієни чи грифа. Тому, ніж бруднити перо, порпаючись в -трупах, голова і шия в нього голі, лише легким пушком хоч якось прикриті. Кістки навіть великих копитних марабу ковтає повністю. А будь-якої падали і різною живої дрібниці з'їдає марабу щодня близько кілограма.

У деяких містах Індії, в Калькутті наприклад, марабу колись сиділи, подейкують, даху «майже кожної хати», очікуючи чергових покидьків, кинутих на. У Азії, і у Африці життя в марабу-санитаров теж корисна людей і до навколишньому середовищі». От і шкода, що у Африці гублять багатьох марабу заради пучка пір'їн в хвості.

«Пищей їм служать пацюки, миші, великі комахи, риби і навіть маленькі дитинчата крокодилів. Виявивши десь падло, марабу жадібно накидалися її у і сміливо брали в бій із шуліками і шакалами, завдаючи їм міцні удари великими дзьобами...

Марабу не визнавав панування ручний левиці Бахиды. Якось, коли почала дражнити і термосити марабу, величезна птах взялася бити звіра потужним дзьобом. Левиця спробувала було чинити опір, але, не витримавши граду ударів, поспішила ретируватися» (Франц Фабіан).

У африканського марабу попереду висить на шиї голий і довгий наріст — горловою мішок. Він, проте, не порожній і чого потрібен, неясно. (Можливо, щоб важкий дзьоб було в що знизу оперти і носити його, втомлюючи м'язи шиї, постійно у положенні.)

Індійський аргала-марабу носить на шиї таку ж «прикрасу». Обитает таки в Індії і далі на південний схід до Калимантана. Можливо, це той самий вид, як і африканський.

У зондского марабу (Індія, Ява, Калімантан) горлового мішка немає, від того, напевно, що дзьоб трохи тоншу і легше, але голові «наліпка» — роговий щиток. Розмах крил в нього як в альбатроса. Більше, ніж в пелікана, — 3 метри 20 сантиметрів. Для сухопутних птахів, не морських, це, очевидно, рекорд. Крила навіть найбільш великих орлів і кондорів коротше.

МАРАБУ (Leptoptilus crumeniferus) велика великовагова птах. Поглянувши нею відразу привертає увагу велика, позбавлена пір'їн голова і величезний масивний дзьоб. У спокійно сидить птахи дзьоб найчастіше коливається на своєрідною подушці, що є не покритий пір'ям м'ясистий виступ шиї. Колір оперення у африканського марабу білий, але спина, крильця і хвіст темно-сірі, чорнуваті. Довжина крила 70 див, дзьоба - 30 див, вагу 5-6 кг. Марабу, чи, як він нерідко називають за "урочисту", військового типу ходу, ад'ютант, набув значного поширення в тропічної Африці. Свої величезні гнізда марабу влаштовує на деревах, наприклад на баобабах, іноді навіть у селищах. Нерідко гніздиться поруч із пеликанами, створюючи змішані колонії. Кормится марабу переважно падлом, але за разі їсть жаб, ящірок, гризунів і комах, зокрема сарану. Часто цю птицю можна побачити ширяючої повітря, высматривающей разом із грифами видобуток. Присутні на падло грифи ставляться до подлетающему марабу з великим "повагою", оскільки своїм потужним дзьобом марабу здатний пробити шкуру загиблого тваринного, роздирають після цього падальщиками. Дві інші виду марабу (L. dubius і L. javanicus) населяють Індію та острова Індонезії до Калимантана. Ці марабу нагадують африканського, але дрібніший від.

Схожі реферати:

Навігація