Реферати українською » Биология » Тварини Австралії


Реферат Тварини Австралії

Тварини Австралії

страус кенгуру коала качкодзьоб

СтраусЭму це велика нелітаюча австралійська птах. Це друга за величиною птах у світі, після африканського страуса, вона сягає 1.5-2 метри заввишки та важить до 60 кілограмів.

>Эму чудові бігуни, на коротких дистанціях вони розвивають швидкість до 50 км/год. Проте зазвичайЭму ходять зі швидкістю 4-7 км/год, покриваючи протягом дня 10-25 км.

>Эму також незле було плавають, і здатні перепливати річки,попавшиеся на шляху. Замість плаванняЭму воліють просто хлюпатися у питній воді.

Дикі страусиЭму зустрічаються в Австралії частенько, подібно іншим тварин і птахам вони нерідко перебігають дорогу перед автомобілями.

Але щоб спокійно познайомиться зЭму поблизу краще ходити у заповідник тварин. Ручні звірі не бояться покупців, безліч їх можна годувати з рук. Одне з таких заповідників перебуває в острові Філіппа неподалік Мельбурна.

Характерною рисою страусаему - швидкий біг, так,ему може розвивати швидкість до 50 км/год. Володіє великими лапами із трьома пальцями. На відміну з інших страусів,ему не купається в піску, а воліє води і досить непогано плаває.

>Эму харчується рослинним кормом - коріння, плоди, трава. Можуть харчуватися на засіяних полях, знищуючи частина врожаю. Страусиему розмножуються, відкладаючи яйця, причому у одне гніздо можуть відкласти яйця відразу кількох самок.Насиживают яйця лише самці, той процес займає майже двом місяці.

У Австралії крім диких страусівему водяться і геть ручні, яких можна погодувати з рук.Ручнихему розводять у спеціальних заповідниках, одне із таких є неподалік Мельбурна на острові Філіппа.

>Коала залишився непоміченим експедицією Джеймса Кука, в 1770 року який відкрив східне узбережжі Австралії. Перше згадування про ньому є у звіті ДжонаПрайса, слуги губернатора Нового Південного Уельсу Джона Хантера, про нашу подорож в Блакитні гори в 1798 року. Прайс пише, що у Блакитних горах водиться тварина, зване >куллавайн, зовні наче лінивця. Для науки коала було відкрито 1802 року флотським офіцеромБарралье, який виявив у аборигенів останкикоали і надіслав заспиртовані кінцівки звіра губернатору Нового Південного Уельсу Кінгу. У червні 1803 року живої коала був впійманий південніше Сіднея, а 21 серпня газетаSydney Gazette помістила його докладний опис. Проте наукового назви коала не отримав до 1816 року, коли французький зоологБленвиль дав йому родове назва >Phascolarctos — від грецьк. >phaskolos «шкіряна сумка» і >arktos «ведмідь».Видовое назва >cinereus (попелястий звір) отримав за забарвлення хутра.

Приблизно о протягом півстоліттякоалу знаходили лише доти Нового Південного Уельсу. У 1855 року натураліст ВільямБландовски зустрів їх у штаті Вікторія, а 1923 року Про. Томас — в південно-східної частиниКвинсленда. Нещодавно коала населяв та Південну Австралію, але його тут повністюистреблен на початку ХХ століття. У Західної Австралії коала не зберігся, хоча четвертинні залишки свідчать, що він водився й тут.Коали водяться Сході Австралії — від Аделаїди Півдні до півостроваКейп-Йорк північ від.

>Коали населяють евкаліптові лісу, майже все життя, вів у кронах цих дерев. Вдень коала спить (по 18—22 годин на добу), влаштувавшись на гілці чи розвилках гілок; вночілазает по деревах, відшукуючи корм. Навіть якщо його коала не спить, він годинами сидить цілком нерухомо, охопивши гілку чи стовбур дерева передніми лапами. На землю він спускається лише переходу на нове дерево, куди неспроможна дострибнути.

>КЕНГУРУ ВЕЛИКИЙ СІРИЙ (>Macropusgiganteus) чи лісової, найбільший із нині чинних сумчастих. «Великий сірий», як його звати австралійці, поширений у всій Східної Австралії. Живе у різних лісових місцевостях; звідси його друге назва — лісової кенгуру. Центральна Австралія повністю заселена ними, а час кенгуру починають зустрічатися й у передмісті великих міст. Великі кенгуру розвивають швидкість до 60 кілометри на годину і легко долають перешкоди заввишки 3 метри. Довжина стрибка великій швидкості - від 9 до 13,5 метри, майже політ! Усього нараховується їх понад 40 кримінальних видів - від найбільш маленьких до тих, що від людського зростання. Харчуються переважно травою і було горба вони мають, можуть, як верблюди, не пити за кількома місяців. Днем вони відпочивають десь у тіні, а пасуться ввечері та вночі, коли стає прохолодніше.

>Кенгуру живородні. Їх, як та інших сумчастих, характерна дуже коротка вагітність.Детениши народжуються розміром менше людського мізинця і вагою лише близько грама. Вона має довгі передні кінцівки і недорозвинуті задні. Відразу після народження, малюк перебирається до торби матері. Мати допомагає йому, вилизуючи шерсть у напрямку до сумці. У своєму новому притулок малюк знаходить сосок з поживним молоком, присмоктується його й продовжує вона зростатиме і розвиватися.

>Утконос – тварина, справді, незвичне! Це звір довжиною приблизно 65 сантиметрів, включаючи довжину хвоста. Його ніс виглядає як дзьоб качки (внаслідок чого тварина й одержало своє назва). Але, насправді, дзьоб качкодзьоба – це морда, покрита багатою нервовими закінченнями шкіркою. Хвіст качкодзьоба нагадує хвіст бобра.Лапи мають перетинки, як в водоплавних птахів. Вони допомагаютьутконосу переміщатися під водою, але здатні складатися, коли тварина пересувається суходолом чи риє нору.

У воді качкодзьоби проводять у в середньому у дві години на добу під час прийому їжі – удосвіта по наступові сутінків.Кормится качкодзьоб дрібними водними тваринами:ракообразними, молюсками і хробаками. Під водою тваринам допомагає орієнтуватися дотик. На суші ж, де качкодзьоб більшу частину часу, крім дотику йому допомагають орієнтуватися зір і слух.

Жити качкодзьоб воліє вирішувати на норах, які має під навислим берегом в розквіті 1,2 – 3,6 метрів над рівнем води.

Нащадок качкодзьоб виводить з яєць. Навіть людина довгий час було розгадати загадку гніздових притулків качкодзьоба. Впершеоткладка яєць качкодзьобом спостерігалася ученимКолдуеллом в 1884 року.

Яйця качкодзьоба малі, діаметр їх менше двох сантиметрів. Вона маєгрязно-белую забарвлення і вкриті не вапнякової шкаралупою, як в птахів, а м'яким еластичнимроговидним речовиною.Инкубация у качкодзьобів тривати від тижня до днів. Кількість відкладених яєць може коливатися від однієї до чотирьох.


Схожі реферати:

Навігація