Реферат Бурий ведмідь

 Довжина тулуба 130-200 (250) див, маса - 100-350 (700) кг. Найбільші ведмеді живуть на Камчатці і Алясці, найменші - на Кавказі.

Восени вагу ведмедя може збільшуватися приблизно 20%.Стопи ніг бурого ведмедя дуже широкі, пальці озброєні довгими, стиснутими з боків і серпоподібною вигнутими пазурами, котрі з передніх кінцівках значно довші, ніж задніх.

У ведмедя 40 зубів. Вовну довга, густа і груба, частосвалявшаяся і звичайнооднокрасочная. Забарвлення розмаїта - відбуровато-желтой до темно-бурої або зовсім чорної.Самци набагато крупніші самок.

>Бурий ведмідь дуже трохи і обережний, уникає людей, тому підстерегти його вдається дуже рідко. Про близький присутності ведмедя судять переважно в відбиткам слідів.

На мисливському ділянці ведмедя видно розбиті у пошукахмуравьев-древоточцев гнилі пні і колоди,разворошенние будиночки рудих мурашок, розриті гнізда земляних ос і джмелів, нори бурундуків, згорнута в трубку вдм на лісових галявинах і луках, молоденькі осики з обламаними чиобгризанними верхів'ями, сліди пазурів й вовни на стовбурах дерев; а поблизу населених місць ведмідь іноді розоряє бджолині вулика і наприкінці літа, під час молочної зрілості вівса, витоптує його посіви.

Дуже характерні відбитки слідів бурого ведмедя на вологій грунті чи пухкенькому снігу, причому сліди передніх і задніх лап різко різняться. При ходьбі для слідів передніх лап характерні відбитки довгих, потужних пазурів, і навіть ширина сліду, рівна довжині чи більше. Найбільша ширина сліду 9-19 див. Відбитки задніх лап формою нагадують сліди босих ніг людини, лише трохи ширше, із вузькою п'ятою та плоскої стопою, пазурі який завжди помітні; їх довжина 16-30 див, ширина 8-14 див.

Відбитки слідів невеликого ведмедя на снігу нагадують сліди людини, узутого в валянки, лише людині в ходьбі вивертає ступню назовні, а ведмідь - всередину.

На бігу утворюються інші відбитки ведмежі слідів, оскільки у цьому випадку ведмідь зстопоходящегопревращается впальцесто-походящего (п'яткова частина стопи піднімається догори).

>Бурий ведмідь - типовий мешканець великих лісових масивів. На рівнинах він віддає перевагу великим і "старим хвойним і змішаним лісам,чередующимся з глухимигарями, рубками і водоймами. У зоні змішаних лісів буре ведмідь обживає переважно старі, захаращені насадження типу Пущі поблизу великих мохових боліт і слабким місця, де є нормальні умови для устрою зимових барлогів.

Зимові барлогу зазвичай влаштовує у різних природних укриттях поблизу водойм, причому, як можна більш сухих місцях: побуреломам, в норах і ущелинах, за старимигарям, рідше - безпосередньо в землі в розритої мурашиною багатьох рудих лісових мурах або під гілками крислатою їли, а дуже рідко - в ґрунтовий ямі, викопаної нею самою.Вистилает барліг мохом, сухий травою, гілками хвої, листям, сіном.

Вагітні ведмедиці влаштовують глибші, просторі і холодні барлогу, часто переховуються ялиновими гілками. Охоче влаштовують барлогу на островах серед мохових боліт, часом і поблизу людського житла.Наблюдались випадки, коли на невеличкий території розташовувалися віддалік друг від друга кілька зимових сімейних і індивідуальних барлогів.

Взимку барліг заносить сніжним ковдрою.Виделяемое тваринам тепло сприяє освіті нори з низькою вентиляційної віддушиною.

>Бурий ведмідь - осіле тварина, лише молодняк, відокремивши від моєї родини, кочує до того часу, доки засновує власну сім'ю. Індивідуальні мисливські ділянки великі, і в самців більше, ніж в самок. Кордони їх ведмідь мітить і обороняє. Кордони порушуються під час дозрівання вівса і Туреччини зимової сплячки.

>Бурий ведмідь не належить до тварин,впадающим під цю зимову сплячку. Під час зимового сну у барлогу він трохи до різного роду перешкод, власне - це зимове заціпеніння, й у відлига особини, встигли нагуляти за осінь достатньої кількості жиру, залишають барліг і розшукують корм - жолуді, ягоди горобину та інших.

Окремі особини, котрі з якихось причин не жирували, взимку зовсім не від лягають, а бродять у пошуках їжі - це звані "шатуни".

Більше давні листи йнагулявшие багато жиру ведмеді вирушають на зимовий сон раніше (вже у жовтні, до освіти постійного снігового покрову), особини молодший і з меншими жировими відкладеннями - набагато пізніше (у листопаді і навіть у грудні).

Наближаючись снігом до зимової барлогу, ведмеді не намагаються прояснити свій слід, приховуючи її місцезнаходження, петляють навколо.Оставляют вони зимову барліг у різний час, залежно від нагромадження поживних речовин, у організмі й термінів наступу весни, але частіше у квітні.

Бурі ведмеді живуть родинами чи окремо, зимують поодинці, а ведмедиця - з ведмежатами; дорослі самці завжди зимують окремо.

ведмедів дуже чуйні, на місцевості орієнтуються переважно з допомогою слуху і нюху, зір розвинене набагато слабша від. Більше активні вони ночами й у сутінках, але частенько, особливо восени і, їх можна зустріти й уденьразискивающими їжу.

Хоча маса тіла ведмедя великою і він незграбним, насправді це безшумний, швидке й легкий рухається звір. Він спритнолазает по деревах, добре плаває і з бажанням купається, особливо у спеку. По глибокому снігу, проте, пересувається ніяк не.

Зустрічаючись з небезпечним противником, ведмідь видає гучний ревіння, ступає задні лапи і намагається збити противника ударами передніх лап чи схопити його.

Медведь - типовий всеїдний звір, що живиться переважно рослини. Важливе місце у раціоні бурого ведмедя займають комахи, переважно, їх личинки та кралечки, що їх видобуває, розкопуючи мурашники рудих мурашок, здираючи кору з пнів і колод, розорюючи осині ішмелиние гнізда чивзрихляя лісом підстилку. Медведь охоче їсть мед. Ловить дрібних хребетних, насамперед, мишоподібних гризунів, їсть яйця наземнихяйцекладущих птахів, курчат.

У великих диких тварин і свійських тварин він нападає дуже рідко, лише спонукуваний голодом.Бурий ведмідь харчується і падлом. Надлишки їжі ховає, укриваючи хмизом. У великій кількості поїдає ягоди, воліючи чорницю і малину. Охоче харчується вівсом на стадії молочної стиглості і кукурудзою.

На людини нападає дуже рідко: якщо буде потривожений в зимової барлогу, поранений чи захоплений зненацька зі здобиччю; небезпечні ведмедиці, мають при собі ведмедиків, а взимку - "шатуни".

Зростають ведмедики надто повільно і максимальною величини досягають до 8-10 років. Живуть матері близько два роки і зимують із нею у одному барлозі.

ведмедів линяють на рік, починаючи у квітні впритул до кінця червня.

Тривалість життя бурих ведмедів - від 30 до 50 років.

УВАГА!!! На фото зображені барліг і ведмеді. Зауважте, що вони різних кольорів! Точніше різних тонів. Усе це залежить від його віку ведмедя і його стану.

Я обожнюю цих ведмедів, оскільки вони незвичайні і вивчені. Вони небезпечні. Так! Але вони є симпатяги!!! Як це ведмедик.


Схожі реферати:

Навігація