Реферати українською » География » Євразійська фауна


Реферат Євразійська фауна

Руда лисиця

 
Лисиця належить до роду вовчих. Вона - дуже хитрий і майстерний мисливець, котрі можуть знайти жертву з її гарячих слідах. Найчастіше її здобиччю стають кролики чи миші. Побачивши їх, лисиця починає гонитву і швидко наздоганяє свою жертву. У рудої лисиці добре розвинений слух.

В лисиці тепла гарна шкура й красивий хвіст. Живуть в норах. Важливий об'єкт хутрового промислу.

Факти

Назва: Vulpes.

Розміри: Тіло 45-85 див завдовжки; хвіст 30-50 див завдовжки.

Середовище проживання: лісу, суха відкрита місцевість; дедалі більше міста і селища на теренах Євразії, північної Африці, Азії, Північній Америці, Австралії.

Розмноження: самка народжує чотири чи п'ять дитинчат; період вагітності сім - дев'ять тижнів.

Харчування: гризуни, кролики, хробаки, комахи, плоди, падло, покидьки.

 

Польова миша

 

 
Попри свої маленькі розміри, ці гризуни зайняті прийомом їжі цілу день. Польова миша живе на відкритих місцевостях зазвичай серед злакових рослин, зернами яких вона харчується. Та ця миша добре лазает по деревах у пошуках листя і фруктів. Свої гнізда миші влаштовують під корінням дерев й під землею.

Факти

Назва: Clethrionomys glareolus.           

Розміри: до 10 див завдовжки.

Середовище проживання: чагарники та вирубування лісу на теренах Євразії, південної Скандинавії, західної Росії.

Розмноження: самка народжує двоє чи троє разу відрізняється від трьох до п'яти дитинчат за один раз, з весни до осені; період вагітності 18-20 днів.

Харчування: насіння, плоди, нирки.

Великий баклан

 
Баклан - сімейство пеликанообразных. Це великі птахи, які харчуються рибою, Вони поринати на глибину більш 23 метрів і продовжує залишатися у питній воді хвилину. Великий баклан - це найбільш численний вид. Крила щодо короткі, хвіст довгий, жорсткий. Стайные птахи, гніздяться колоніями. Політ швидкий, але неманевренный.

Факти

Назва: Phalacrocorax carbo.           

Розміри: до 95 див завдовжки; важить до 2,3 кг.

Середовище проживання: скелясті берега, і навіть озера і річки на Північній Америці , Євразії, Африці і навіть Австралії.

Розмноження: самка відкладає 3-4 яйця в гніздо зазвичай яке скелях і викладене морськими водоростями.

Харчування: риба.

Ласка


 
Ласка - найменший з собачих ссавців. На полюванні ласка часто нападає на жертву, яка значно більше вони самі, наприклад кролик. Але загалом здобиччю пестощів стають польові миші. Выслеживая мишей, вона піднімається на задні лапки, щоб далі бачити свою видобуток. У пестощами пазуристі лапи, невеличкий хвіст, видовжене тіло і яскраво-біла груди.

Факти

Назва: Mustela nivalis.

Розміри: 20-25 див завдовжки.

Середовище проживання: листяні лісу у Євразії, Північній Америці, північної африці.

Розмноження: самка народжує однієї чи двох дитинчат щорічно; гнізда пестощами перебувають під землею між корінням дерев, в отворах стін, між купами каменів.

Харчування: дрібні гризуни, кролики.

Синиця

 
Ця енергійна співоча птах - близький родич північноамериканської гаички. Вона літає навколо дерев і часто-густо висить на гілках головою вниз, вишукуючи гусениць та інших комах. Для птахи, гніздувальною на деревах, синиця відкладає дуже багато яєць - до 16 щодо одного гнізді. У синиці є сині пляма вся її голова, і навіть в неї сині крильця і хвіст.

Факти

Назва: Parus caeruleus.

Розміри: до 12 див завдовжки; вагою до 10 грам. 

Середовище проживання: лісу у Євразії, північ від Африки.

Розмноження: гніздиться в дуплах, самка відкладає 6-12 яєць.

Харчування: дрібні комахи, такі як гусениці і попелиця; і навіть насіння.

Ястреб-перепелятник

 
Ястреб-перепелятник полює на дрібних птахів. Як і більшість хижі птахи, він нападає зважується на власну жертву з неба на дуже високою швидкості. Крила яструба перепелятника - широкі, крапчатые - дозволяють їй повертати з дуже високою точністю. В нього довгі, гострі пазурі. Яструб, впіймавши свою жертву повітря, вбиває його може лише землі.

Факти

Назва: Accipiter nisus.

Розміри: самець сягає 40 див завдовжки; самка - 30 див. 

Середовище проживання: лісу, степу на теренах Євразії, на північному заході Африки.

Розмноження: в гніздо з гілок самка відкладає до 5 яєць і висиджує їх майже п'ять тижнів.

Харчування: птахи, дрібні ссавці.

Олень

 


Цього гарного лісового оленя належать до нічним тваринам, які бодрствуют вночі, а відпочивають днем. Влітку його шкура набуває строкату забарвлення. Як і в всіх жуйних тварин, роги самца-оленя набагато більше рогів самок. З допомогою рогів олень відлякує ворогів.

Факти

Назва: Dama.

Розміри: 1,2-1,5 метрів за довжину.

Середовище проживання: листяні лісу у Євразії

Розмноження: самка народжує одне дитинча у червні чи липні; вже незабаром може бігати.

Харчування: трава, ягоди; жолуді взимку і осінню.

Схожі реферати:

Навігація