Реферати українською » Религия и мифология » Сповідання гріхів згідно біблійного вчення


Реферат Сповідання гріхів згідно біблійного вчення

Страница 1 из 2 | Следующая страница

>Исповедание гріхів відповідно до біблійного вченню


1. Підстава в Старому Заповіті

Сповідь народом гріха перед Мойсеєм. (>Чис.21: 7)

>Харчлаа вказує, у цьому уривку розкривається історія про Божому покаранняропщущего Ізраїлю. У результаті, гріха на Божий народ були отруйні змії. Бачачи безліч вмираючих від укусів змій, народ звернувся безпосередньо до Мойсею з проханням заступитися них перед Богом. Мойсей виконав своюзаступническую роль і від Бога наставляння, щоб всякий хто бувукушен, направляв свій погляд на мідного змія щоб одержати зцілення. Ті, хто надходили як за вірі, отримували зцілення від отрути змій. Як передбачає одне із коментаторів: "жало змія привело Ізраїль усвідомлення гріха". Потому, як Божу кару за ремство євреїв обрушилося ними, народ дійшов Мойсею засвідчив свій гріх перед Богом і для них із проханням, щоб Мойсей помолився право їх зцілення від зміїв. Щойно Ізраїльисповедал свої гріхи, нею вилилася Божа благодать. Як передбачаєЭшли о 7-й вірші міститься сповідування гріхів ізраїльтянами і прохання до Мойсею про їхнє заступництво й опис цього заступництва. Досліджуючи даний уривок можна припустити, що тут є у вигляді публічна сповідь всього народу перед Мойсеєм та їїзаступническая молитва перед Богом. У цьому вся вірші ніде немає згадки у тому, щоб Мойсей прощав чи відпускав гріхи.

Сповідь Давида перед пророкомНафаном (>2Цар.12: 13)

Автор тлумачення передбачає, що з головних причин через яку Давид залишилася жити після настільки жахливих гріхів скоєних нею, полягає у щирості покаяння Давида. Плодом його розтрощування усвідомлення гріха став 50 псалом, який було написано, як глибоке покаяння та усвідомлення гріха. "Серце чисте створи у мене, Боже, і дух правий обнов у мені". (>Пс.50: 12). У результаті, глибокого каяття Давида, Божу кару, що було вимовленоНафаном, булосменено на прояв милості. Як передбачає Спенс, коли Давид сказав, що вінсогрешил проти Єгови, ця сповідь струменіла з самого серця Давида. У цьому вся затвердженні був спроби виправдання чи зменшення свою вину. Потому, як Давидисповедал свій гріх перед Богом іНафаном його серці наповнив спокій. Лопухін свідчить про різницю між сповіддюСаула передСамуилом та Давіда перед Богом, стверджує: "слова Давида висловлювали повне свідомість його падіння, пекуче каяття в досконалому й безсумнівну рішучість не повторювати помилки". Коментатори особливо приділяють увазі, виглядало чи визнання Давида передНафаном, як сповідь чи покаяння. Цей уривок то, можливо поданий із огляду на те, що це подається як сповідь, через те, що ініціатива походить відНафана, який дійшов Давиду і з допомогою притчі свідчить про його гріх. Давид ж приймаючи викриття, кається перед Богом, сповідуючи гріх.Нафан представляється не як священик, приймає добровільну сповідь, але, як посланник, викривач і свідок покаяння царя.

 

2. Підстава у Новому Завіті

На початку уявімо загальних місць Письма з Нового Завіту, які причетні до сповіді.

1 Іоанна 1: 9

1 Іоанн 1: 9 > - погоджуватися, говорити те, поступатися, визнавати, допускати, сповідувати. Цього слова свідчить про повторювана визнання гріхів.

У 1 посланні Іоанна 1 главі 9 вірші слова > переведені дослівно як - "коли будемо визнавати гріхи наші". Якщо говоримо про своє гріхах той самий, як і Бог, саме, що вони справдібеззаконни, коли ми щиро жалкуємо і наш скорбота веде до каяття, тоді кровЙешуа мають на увазі його жертовна смерть постійно очищає нас від будь-якого гріха.Признания гріха у сенсі Іоанна - це просте проголошення слів. Як вважає генеральнийСтерн, у тих віршах помітна зв'язок між жертвопринесенням і покаянням. Покаяння є передумовою вибачення. Апостол стверджує, що всім християнам слід мати розуміння своєї зіпсованою природи й схильності її до гріха. Іоанн відповідає питанням о 9-й вірші, нагадуючи про необхідна умова для спілкування з Богом грішного людини - сповідування - відкрите, рішуче і наполегливе визнання наших гріхів: (>) - сповідь певних гріхів, а чи не загальної гріховності.Исповедание гріхів може бути обмежено лише внутрішнім самосвідомістю, але: "він повинен супроводжуватися відкритим самоосудом перед Богом і навіть перед свідком, поставленим Богом в'язати і вирішувати гріхи людські" (Ін. 20: 22 - 23).Новозаветний термін > означає зовнішнювисказанность й вислови тієї чи іншої над іншими людьми. За виконання необхідного умови - віросповідання гріха, Бог будучи вірний і праведний дасть прощення розкаюваному. У його богословському праці,Ледд, коментуючи 1 послання Іоанна стверджує, що Іоанн писав багато про гріху через те, хто був особливо поширені гностичні погляди, котрі стверджували, що людина спроможна стати досконалим вже у цьому житті. Іоанн показує, що мені годі було ставитися до гріха легковажно, і навіть самий зрілий людина неспроможний досягти безгрішного стану в земного життя. Коментуючи 1 Іоанна 1: 9 автор каже, що "Бог дав порятунок від гріха".

Сповідь в гріхах перед хрещенням Іоанна (>Матф.3: 6)

Малиновський вважає, що є взаємозв'язок між відпущенням апостолами гріхів і тих як іудеї сповідували гріхи перед хрещенням Івану. Н'юман стверджує, що сповідь передувала хрещенню. На початку люди зізнавалися своїх гріхах, та був Іоанн хрестив їх. Вони публічно перед Богом заявляли про своє гріхах. Як стверджує КрейгКинер у іудеїв існував звичай "ритуального омивання" і звичайно цей обряд відбувався над язичниками, хотіли стати іудеями, але в уривку Іоанн закликає і іудеїв покаятися перед Богом і прийняти омовіння, наводячи те, що шлях до порятунку як язичників і іудеїв однаковий. Тож у цьому уривку ми можемо побачити, що саме ані слова про сповіді віруючих людей скоєних гріхах, та про покаянні у тому, щоб отримати порятунок і ввійти у Царство Боже.

Сповідь гріхівоккультистами. (Діян. 19: 18)

Православне тлумачення даного уривка у тому, що текст зазначає, що віруючі сповідалися лише перед апостолом Павлом. Проте досліджуючи Діяння 19 главу 18 вірш можна побачити, що слово "повірили" є причастям досконалого виду, яке зазначає, що, доти, як вони прийшли сповідувати свої гріхи, вони вже вірували протягом часу й. Як передбачаєРиз, що з новонавернених вЕфесе продовжували практикувати окультизм, тільки після те, що сталося з синамиСкеви, вони були готові відмовитися від чаклунства. Як продовжує далі даний автор, ми маємо точного розуміння, як відбувалося сповідування, перед суспільством чи приватному порядку перед Павлом чи іншими християнами. Але жодним, однією з шляхів віросповідання є відмови від диявола та її справ через усне сповідування перед братом у Христі чи всією громадою. Брюс передбачає, щооккультисти зЕфеса були віруючими, але вони побачили силу Божу над синамиСкеви, вони повірили, дійшли Павлу та його співробітникам і покаялися їх, відкривши їх свої гріхи. У вашій книзі Діяння о 19-й: 18 описується приклад публічної сповіді: "багато ж ізуверовавших, приходили, сповідуючи і відкриваючи справи свої". Відповідаючи на поставлене запитання,Райри припустив, що гріх, досконалий з участю всіх, має основу публічної сповіді.

Не виключено, щоРиз прав у цьому, що це місце справді зазначає, що, хто прийшовисповедать гріхи були вже християнами і внаслідок, що сталося з заклинателями були злякані і рішення були запаковані у тому, щобисповедать свої гріхи. Проте текст це не дає нам точного розуміння, до кого вони сповідували гріхи: перед апостолами чи перед всієї Церквою.

Ключі Царства Небесного: влада зв'язування і розв'язання (Мв 16: 19)

Дані уривки найчастіше йдуть на те, що б аргументувати думку щодо те, що Христос дав влада апостолам і крізь них потім лише священикам право прощати чи залишати гріхи.Хаффнер, говорячи про влади ключів, і зв'язування та ліквідації стверджує:

"Оскільки гріх є те, що перешкоджає входу в Царство, влада прощати гріхи мусить бути включена до влади ключів. Відтак влада Хреста Христового реалізується сьогодні через Христового служителя".

Лопухін вважає, що оскільки Петро отримав пізнання Ісуса, як Христа, нині може та інших спричинить цьому розумінню на противагу книгарям, які закривали двері розуміння істини. Також Лопухін вказує: "що це місце зазвичай розуміється себто права духовного особи відпускати людям чи утримувати по них гріхи".

Як стверджуєГрудем "ключі Царства Небесного" можуть становити проповідь Євангелія, з допомогою якого відчиняються двері в Царство. Петро, як церкви відповідатиме перед церквою, ключі є символом його відповідальності за порядок. Завдяки такої влади, видана їм Христом Петру, він мав права оголошувати у тому, що дозволено І що заборонено вЦарствии Христа. Згодом цю влада Христос передає і всієї Церкви. Можна стверджувати, що це уривок не свідчить про розвинене вчення католицької і православній церкві. ВільямБаркли вважає, що робив Петро є основою, наріжним каменем Церкви тому, що він був у величезному братерство тих, хто з радістю сповідує, що Ісус Христос Христос - Господь; й у кінцевому підсумку, Сам Бог є той камінь, у якому побудована Церква.

>Связивание і дозвіл. (18: 18)

Розглядаючи даний вірш,Грудем передбачає: "відкрито стверджується, влада здійснювати церковну дисципліну дана церкви загалом, коли він збирається разом. Проповідуючи Євангеліє і застосовуючи дисциплінарні заходи, церква нині здійснює влада ключів Царства". Як передбачаєСтерн зміст цього уривка щодо молитві, йдеться про судочинстві. Терміни "забороніть" і "дозвольте" використовувались у юдаїзмі у першому столітті. Ісус використовував зрозумілу для учнів формулу, наділяючи їх владою, яка належала книгарям і фарисеям,связивавшим бремена, розв'язати ці бремена.Кинер теж твердить, що поняття "пов'язано" і "дозволено" є природною метафорою для позначення осуду або виправдання у суді. У даного уривки можна простежити, влада пов'язувати чи вирішувати дана не певним особистостям, але всієї церкви загалом.

>Повеление Христа вибачати й залишати гріхи. (Іоан. 20: 23)

З одного боку православні та католицькі тлумачі стверджують, як приміром БлаженнийФофилакт, у своїй тлумаченні євангелія від Іоанна, що Христос дав апостолам влада та Духовну благодать прощати гріхи. Той самий автор продовжуючи свої роздуми стверджує, що й, попри недосконалість священиків це буде на заваді милостині благодаті.Дюмулен вважає, що такими словами Христос довіряє місію апостолів нести силою Духа Святого примирення прощення. "Влада прощати постає тут плодом Воскресіння, довіренимАпостолам, і це прощення відкриває людей іншим дарам Духа: життя, єдності, любові". Лопухін, посилаючись на можливість Вейса, стверджує: "Христос подає не проти того Духа, Який Він обіцяв всім віруючим, а особливий дар призначений лише апостолів й, звісно їх приймачів".

Як передбачаєБаркли, коли Ісус промовляють на Іоанна 20: 23 апостолам, що кому даруйте гріхи, тому вибачать, з ким залишите, у тому залишаться" тут мають на увазі значення, те, що жодної особи неспроможна прощати гріхи іншу людину, однак помітити, що попри це Церква має владу передати людям звістка Божому прощення. Право проголошувати прощення, дали апостолам, як очевидцям Пресвятої Богородиці, і потім й іншим учням Христа, які мають право казати про Божому прощення. Як передбачаєБаркли Ісус стверджує, що тепер це завжди буде обов'язком всієї Церкви нести звістка прощення для розкаюваних і попереджати про Божої справедливості донераскаивающимся. Морріс вважає, що коли і Христос сказав до апостолам, що вони приймуть Духа, Він заявив про звідси як для апостолів, але дар Духа стане подарунком для всієї Церкви. З дару Духа Святого, Якого Христос дарувавши для всієї Церкви, тепер Церква має владу проповідувати звістка прощення гріхів й утриманні. Коли Христос сказав це слово, Він тільки дав цією владою не яким - то певним особистостям, але всієї Церкви повністю.

Заклик Іакова визнаватися друг перед іншому в проступки. (>Иак.5: 16)

Цей уривок одна із найважливіших у тому, аби ми могли з відповіддю чи є по-біблейськи обгрунтованим сповідь перед людиною. Як і випадку з попередніми місцями Письма дане місце також трактується по - різного різними конфесіями. Ми уявімо тут різні тлумачення слів Іакова. Роджерс розглядаючи Іакова 5: 16 заявляє, що слово > - означає - відкрито погоджуватися, сповідувати. Це сповідь як перед пресвітерами, а й один перед іншому, свідчення перед, хто помилявся. Алексєєв також заявляє, що у Іакова 5: 16 словосполучення '> перекладається, як "визнайте тож друг перед іншому".

сповідь гріх біблійний православний

На початку розглянемо тлумачення православних коментаторів. Лопухін передбачає, що опісля, як Яків дав засіб проти тілесних недуг, далі він пропонує засіб проти "різноманітних гріховних падінь", пояснюючи потреби у взаємної молитві, християн друг за друга, "як вірного кошти на духовного лікування".Исповедайте одна одній ('>) гріха. Як вважає генеральний Лопухін, у тому уривку ані слова таїнства покаяння чи сповіді, Яків каже тут про звичайному визнання християн друг перед іншому у проступки із єдиною метою взаємного примирення, розради, полегшення, ради, у тому, щоб матимуть можливість молитися засогрешившего брата. Але він виключає, що може згадуватися про сповіді перед пресвітерами, яким Господь дав влада прощати гріхи. Імовірніше, на думку автора, Яків свідчить про християнське взаємне спілкування, що слід у Церкві. Разом зі взаємної сповіддю Яків ставить молитву друг за друга для зцілення. Духовного зцілення через молитву від духовних немощів. Католицький авторХаффнер стверджує, що сповідь перед священиками годі було сприймати як виконання веління Іакова в розмірі 5 главі 16

Страница 1 из 2 | Следующая страница

Схожі реферати:

Навігація