Реферат Бачення невидимого

Святительсвт. Микола Сербський (>Велимирович), , переклад З. Луганської

..Без одкровення понад народнеобуздан..(Притч 29, 18)

Як чудово, коли чоловік, або народ, має друзів середБожиих друзів на небесах. Святі, котрі люблять і Бог і погода які постраждали за Христа - друзі Його. Господь що саме так сказав апостолам – «Ви друзі Мої..».

Один із тверджень нашої віри у цьому, що святі в світі вільно спілкуються з Богом як Його друзі що вони з особливою ретельністю клопотання за тих, хто їх шанує і просить, як і, як це робите сьогодні ви, звертаючись до святогоДунстану, вашому покровителю і захиснику.

Бо Господь любить тих, хто любить Йому вторив і виконує їхні бажання та відповідає з їхньої молитви.

Якби було святих чоловіків і дружин, яким завжди витала бачення невидимого Бог і погода Царства Божого, багато народів було б неприборкані і страждали, будучи сліпі для невидимою реальності. Адже як не сказане та підтверджено історією - ..Без одкровення понад народ неприборканий..

Якось я запитав відомогоафонского ченця:

- Скажи,отче, у яких твоє головне духовне вправу?

- Він відказав:

- Досконале споглядання Божого присутності із його великими наслідками.

З того часу я постійно намагався споглядати Боже присутність. І хоч яким мало я - не досяг успіху у тому, ця дещицю дуже допомогла мені зберігати себе гріхів волі і пащу у відчай у висновку.

Але є шість видінь, визначальних нашу поведінку в земному житті і долю нашого майбутнього.

Перше: бачення Бога, Якийобъемлет нас зусебіч в часі та у просторі;

Друге: бачення смерті і його наближення;

Третє: бачення Христа, Його одкровень, справ України та страждання землі й Закону Його величної небесної слави;

Четверте: бачення бісів та його тонкого на душі;

П'яте: бачення посмертного – воскресіння і Страшного Судна

Шосте: бачення більйонів і більйонів очей ангелів і святих, котрі дивляться на б нас і очікують, що ми приєднаємося до них.

Без цих видінь народ буде неприборканий, як було неприборкані Содом і Єгипет,Тир іСидон, Вавилон і Рим,Монтесума та її народ. Про те, що християнські народи були неприборкані, треба дякувати багато святим душам, які жили цими шістьма баченнями. Потрібно дякувати з любові і клопотання перед небесним Престолом величезні воїнства наших святих предків.

Рівновага між християнами, яким властиве бачення невидимою реальності й, так званими християнами, які сліпі при цьому бачення ще втрачено, але межі втрати.Праведних в християнстві пропорційно значно більше, ніж їх був уСодоме і інших народів, що зникли з землі. І сьогодні глави всіх християнських конфесій б'ють тривогу, аби повернути своє стадо до Христа, вірніше, щоб відкрити йому очі для духовної дійсності, ніж зробилося вінобузданним і постраждало. Бо сліпий матеріалізм, як дикий бур'ян, загрожує задушити Божу пшеницю. Сатана трудиться, не покладаючи рук обробляючи і поширюючи цей смертоносний бур'ян.

Мені вже відомо, деякі екстремісти з християнських богословів критикують нашу Східну Церква за зайві духовність,визионерство і незмінність. Але які самі не розуміють, яке велику повагу висловлюють вони, до нашої древньої Церкви кидаючи їй такі обвинувачення. Хіба Христос ні свідком духовного світу, якого ми прийшли і куди йдемо? У чому полягала ЙогоБлаговестие крім одкровенні духовного світу невидимих особистісних істот. Чому люди лавиною йшли за Ним, а то й вбачали у ньому Визволителя з задушливої клітини цього фізичного світу, з його бідами,тленностью і смородом смерті! Воістину, що ще проповідував Христос постійно крім невидимою реальності, символом і відбитком є перед людством! Тому ми мали бути зацікавленими споглядальниками духовного світу, Царства Божого, яке «немає від світу цього..». Велика духовна реальність живе вашому і моєму тілах. Це наше душа. Нещодавно прочитав визнання одного американського вченого, що пише – «на жаль, ми нічого не знаємо, що є наша душа». Звісно не знаємо. Ми не знаємо про духовної чи надприродною реальностіемпрически. Тільки Христос знав усе надприродні реальності, бо Він прийшов нам сказати звідси. А ми чи повіримо Йому або вона буде страждати у темряві і невіданні.

Наша Церква незмінна як і залишається незмінною закон Сполучених Штатів, і залишається незмінною вже 150 років.

Згадайте, що святоїДунстан, день чого ви сьогодні святкуєте, належав тієї ж Церкви, якої належу і це, оскільки він жив у 10 столітті, до фатального розколу Христової вселенської Церкви. Він також проповідував необхідність бачення невидимого, і він вивчав духовність Христовій Церкві. Він знав, що всі ми християни мають знати і, що Без одкровення понад народ неприборканий і постраждає.

Народ з одкровенням ніколи неприборканий і постраждає, історія багатьох християнських народів про це свідчить.

Візьміть вірменів. Від початку християнської історії вони страждали від жорстоких гонінь, та все ж не зникли з землі.

Візьміть крихітну громаду єгипетських коптів. Століттями вони живуть у своїх мусульманських правителів і ще як і народ як і церква.

Візьміть малий сербський народ. П'ятсот років він жив під мусульманським ярмом, укриваючись у лісах та горах. Втратив своє древнє царство і багатства і незалежність. Та все ж вижив, завдяки своїм духовним одкровенням. Не просто вижив, а більш того, збагатив свою душу близьким і довірчим спілкування з невидимим духовним світом. У великих страждання він прояснив і загострив своє бачення невидимого, як це зазвичай відбувається коли страждає особистість чи народ. Коли хочете переконатись у цьому факті, подавайтеся у лікарні.

Те, що сформулював сербському народі, можу й про безсмертному грецькому народі, від якої ми прийняли віру в Христа Спасителя. Ось іще приклад духовних страждальців. Слухаючи ваш чудовий хор, мені пригадалось, то, можливо найкращий хор, що його коли-небудь чув. Це був у коптської церкви в Каїрі. Після служби я попросив священика познайомити мене з півчими. Я продемонструвати їм подяку. Він повів мене до них, був вражений побачивши, що це півчі, і чоловіків і жінок були сліпими. На мить я втратив дар промови, а згодом запитав – як це можливо, що ви так чудово співаєте? Тиша.. Тоді них почервонівши, відповів: Повинні, бо Христос і ангели слухають нас.

Уявіть. Сліпі люди мають бачення невидимого. І співають негаразд начебто для таких людей, бо як для Бога, які з усвідомленням те, що Боже, і ангели їх чують. Я згадав дивовижні Христових слів – «Я прийшов у світ, що сліпі прозріли, інші ж, хто бачить, стали сліпі..»

Духовна сліпота сьогодення є найбільшим випробуванням молодого повоєнного покоління переважають у всіх християнських країнах, й у Америці. Після закінчення, я запитав державного діяча одній з переможених країн Європи – У чому ви бачите причину вашого поразки? Він відразу ж сказав – Ми йшли за сліпими лідерами, що спочатку розв'язали війну проти Христа, і потім проти Церкви.

Інакше кажучи, атеїсти, які мають одкровення, була сліпа і вели до свій народ на загибель. Воістину ніколи битва Христа з Його противниками не бачила поразки, у Європі чи, в Азії чи Америці. Отже, духовна сліпота під жодним чином неспроможна уповільнити чи зупинити тріумфальна хода Христа історія впритул до її кінця. Але він може дати багатьом велике нещастя у світі, і ще більше у світі іншому. Духовна сліпота то, можливо успішно переможена лише духовним прозрінням. Пітьма неспроможна перемогти темряву, а сонячне світло легко прожене її.

Христос – світло світу. Будь-яка пітьма зникає перед Ним. Тому, як глас найдавнішої церкви дзвенить її крилатий слово:прилепитесь до Христа, учіться в Христа, любите Христа, й дуже розділіть з Ним перемогу.

Будьте впевнені, що Христос завжди переможець. Він збирає Свою жнива щодня, і під час світу і під час війни. Ті, хто помер від вірою в Нього, не мертві. Вони живі. І Він збирає свою жнива серед померлих точно як і ми косимо нашу пшеницю чи кукурудзу і збирає збіжжя у житницю. Христового жнива почалося з одну людину, з розбійника,покаявшегося на хресті, нині, через 19 століть Він зібрав багато більйони. Вінмогущественнейший Цар проКотором знає історія, і Царство Його на багато підданих найбільше із усіх існуючих землі царств разом узятих. І він зростає безперестану. У Америці щодня вмирає око чотири тисячі людей. Чимало їх ми переходить до Його царство. Його не можна обдурити. Йому не можна перешкоджати у досягненні запаморочливого кількості підданих, Яких Він воліє мати. Кожен християнин повинен прагнути і робити всі можливе, щоб приєднатися до цихбиллионам ібиллионам.

І ми знаємо, що більйони врятованих дивляться донизу й бачать, що ми, їх рідні та друзі, робимо і як ведемо. Вони чують, що говоримо і більше, що думаємо і тепер плануємо. Вони чують, ми співаємо.

Вам кажу, шляхетні півчі – вони чують ваше спів. А якщо ж співаєте серцем. Як для Бога, ніж як для таких людей, вони непомітно приєднуються до вас і усі прославляють загального творця. Якщо до вас дано це бачення, співатимете як небесні ангели.

У насправді, ми всі, християни, було б від,мудрей і сильніше життєвому шляху, якби постійно зберігали бачення невидимого.

Тому, берегтиме, прояснювати і загострювати бачення невидимою реальності, коли хочемо добра собі, нашому народові і людству. Так. Якщо хочемо бачити дорогі особи наших улюблених батьків, героїв, мучеників, наших загиблих дітей і друзів, будемо обробляти й берегти бачення істинного духовного світу, який із страхом і любов'ю, чекає, аби ми приєдналися його й вселилися в вічну обитель блаженства.

І якщо в маємо палке бажання бути друзями Христа і зробимо Його своїм Іншому, і тоді будемо зберігати це бачення, яке Вінпроповедал і відкрив людству. Бо, де є бачення, народ, не страждає. Амінь.

Список літератури

Для підготовки даної праці були використані матеріали із сайтуportal-slovo


Схожі реферати:

Нові надходження

Замовлення реферату

Реклама

Навігація